måndag 4 juni 2012


V.23

1.     Frågor jag ställde innan läsningen var: vem är Halvdan Viking. Jag fick reda på att det var huvudpersonen. Sen fick jag en liten fundering i boken, för det var en som hette Meia. Då blev jag fundersam och undrade vem det var. Jag fick svar att det var kungens dotter.
2.     Han blev inte förändrad i boken utan var snäll i hela boken
3.     Det som stämde var att Ragnar en kung i ena byn vände på hästen och kom i full fart mot den andra byn och skulle säga att Alarik den andra kungen fuskade i spelen.  Allting stämde bra med frågorna jag ställt.
4.     En händelse var att Halvdan bröt foten och det har jag också gjort. Annars var det inget annat.
5.     Spännande och rolig är dem två orden.
6.     Jag skulle vilja fråga Martin Widmark hur många böcker som kommer i den serien.
7.     Den här boken fick mig att förstå att alla människor är olika, för man tror vissa är snälla men det är dem ändå inte.


Slut
V.22


Frågorna som jag har ställt var dom här: Hur gammal Kalle är och Vem Willy Wonka är och Vad som kommer att hända med Kalle. Jag fick inte veta hur gammal Kalle var. Willy  Wonka är chokladfabrikens ägare. Kalle fick komma in i chokladfabriken när han hittade en av dom 5 gyllene biljetterna. Jag tycker att Kalle har ändrats under bokens tid för i början så tyckte jag att han var så ledsen men i slutet så var han mycket gladare och det var hans familj också. Mina förväntningar innan jag började att läsa boken var om boken var lik filmen och boken var väldigt lik filmen tyckte jag. Det finns ingenting som jag kan koppla till mitt eget liv. Överraskande  och Trevlig. Min fråga till författaren är varför var det 5 barn som fick en gyllene biljett och inte fler barn. Den här boken fick mig att skratta några gånger.


//Andreas   
Rött hjärta Blå fjäril.
1.Jag har undrat varför Alva var arg på Filippa// Jag fick svar att Filippa vilde att alva och Love skulle göra slut men det vilde inte Alva.

2. Alva har förändrats mycket för hon är inte så mycket blyg, Hon är bara glad och lite arg på Filippa.

3. Boken stämde som jag trodde, Den handlar bara om kärlek.

4. Jo jag och Alvas syster gillar tårta och vi gillar inte så mycket att läsa men annars fanns det inte.

5. Hej Annika Thor jag har läst en av dina böcker det var rött hjärta blå fjäril jag tyckte inte den var så bra men det är nog för jag inte gillar så mycket kärlek och den var nog kanske för 8-9 år. Jag är 12år så den var inte bra tyckte jag men jag tycker du är en bra författare.

Den här boken fick mig att känna, glad tror jag :-/


//Malin

Vecka 19!
Jag valde Halvdan Viking. Han är liten men rolig för han rimmar vid massa tillfällen. Halvdan Viking är som en medhjälpare och haltar för han hade brutit foten. Jag gillar Halvdan Viking för han rimmar och det är roliga rim. Jag skulle vilja vara vän med Halvdan för jag skulle skrattat och han rimmat. Dem är i västbyn och det är i kungaslottet det utspelar sig nu. Utspelningen är dåtid.
”Det höll på att bli kväll, men överallt jobbade man ändå på för fullt.” Jag undrar varför de jobbar till så sent. Varför jobbar de ända in på kvällen? 
Dem ska ha olika spel och undrar vad är det för spel? Jag tror att det kommer bli jämnt och Ragnar drakdödare kommer ta hem det med Halvdan och hans vakter.
Dem tre orden jag inte riktigt kunde var skaldat= rim plirande skrinet=låda